Vårliga nyheter

Går det mot vår eller lackar det mot jul? Kanske beror svaret på vår läggning. Båda påståendena är nämligen lika sanna. Ett mer objektivt mått på årstiden är annars knälederna. Är de smidiga ja då är det vår. (Man behöver alltså inte ta VitaePro för att få behagliga leder såsom reklamen antyder).

Under den bortflyende vintern har det inte inrapporterats några större skandaler så vi får hålla tillgodo med små vårliga primörer.

Påsken bjöd på tidig värme och i flera stugor rådde febril aktivitet. Hamdi sågs hugga ved, Lena hade kattutställning, Klas och Claes (valberedningens namnar) for med sina fyrhjuling för att finslipa de sista förslagen inför kommande nomineringar. Hos Stellan och samfällighetsrevisor Yrsa bjöds det på kaffe vilket naturligtvis ledde till valberedningens särskilda gillande.

Det har rapporterats att områdets alla husbilar samtidigt har havererat. Mauritz har setts demontera underkända bromsar, Thomas har vägrat starta, ja inte han utan hans husbil förstås. Den lär ha bärgats iväg för reparation. Claes som hade vinterförvarats bredvid Thomas husbil – ja återigen, inte Claes utan hans husbil – smittades av ”start-problem-influensan” men fick bistånd av Mauritz med extrabatteri och kablar. Biståndet komplicerades dock av en Gammeldansk men vad gjorde det när Mauritz var på ett strålande humör.

 

Det har också inrBild Bosseapporterats att områdesvägmästaren Bosse under sina kontrollvandringar upptäckt att någon fyllt en vägtrumma under Mastvägen med stora stenbumlingar och han fick ett rysligt sjå med att återställa trummans funktion. Se såg vig han är i vårvärmen

 

 

 

 

 

 

Nya bryggans båtplatser har efter mycket om och men mätts upp och markerats. Claes och Bosse slet i det fortfarande islagda hamnområdet.

Bild Bossebrygg Bild Claesbrygg

 

 

 

 

 

 

 

Varje båtplats har en bredd av 2.60 och mitt på platsen finns dess nummerskylt monterad. De röda strecken som finns på trästocken markerar varje båtplats yttre gränser och dessa får inte överskridas. De svarta streck som också kan iakttas fyller ingen funktion utan är markeringar efter felaktiga mått. Det är nu tillåtet att montera eventuella bommar och skruva dessa i stocken, men ta gärna råd av Bosse hur förborrning ska gå till – det är en vetenskap i sig som bara han behärskar till fullo.

Bild TommySamfällighetens ordförande infann sig för att besiktiga arbetet och tycks här vilja slänga en av undersåtarna i sjön. Förmodligen hade han sagt något om 08-ors sena morgonvanor.

 

 

 

 

 

 

Bild KlasFler kom för att se varför vi låg på bryggan och ritade. Här ser vi Klas på Mastvägen 1 i full stridsmundering inför ett huggarjobb.

 

 

 

 

 

 

 

Det kan låta som om lokalreportern inte gör annat än går runt och fikar. Vid kaffet hos David blev han dock lite orolig när Davids tröja rörde sig på ett oroväckande sätt. Möjligen var det musklerna som spelade, men det ansågs osannolikt. Förvåningen blev stor när en råttliknande varelse kröp fram ur tröjan, se nedan. Sensmoralen kan möjligen bli ”Ta inte med en råttfälla vid besök hos Nina och David”.

BildHamster

 

 

 

 

 

 

Vi slutar med en rapport om tidens tecken. Lärkans drill och tofsvipans jamande har hörts sedan 14 dagar och nyss sprang ett flertal blåsippor upp i Davids backe. För nu är det vår!